Karate
Wapens
ura-nage
Kampioenen Ebo Battle
Duimklemmen

Zeer geschikt voor de jeugd vanaf 4 jaar wegens het opvoedende en vormende karakter. 

Momenteel wordt judo op grote schaal beoefend en kent het vooral veel jeugdleden wegens het opvoedende karakter. Het met elkaar rekening houden komt in het "spel" zeer nadrukkelijk naar voren. Niet bang hoeven te zijn komt naar voren door het beoefenen van diverse belangrijke lichamelijke prestaties, zoals het duwen, trekken, tillen, stappen, hinken, springen, kruipen, rollen, kortom allerlei belangrijke oefeningen waarbij het lichaam benut en gebruikt wordt, hetgeen voor de jeugd tijdens de groei en ontwikkeling van hun lichaam onmisbaar is. 
Judo is een sport, spel en een kunst, waarbij het erop aankomt de "tegenstander" d.m.v. zijn eigen kracht (bewegingen) uit balans te brengen en te werpen (been-, heup- of schouderworp) of proberen onder controle te krijgen en te houden (houdgrepen). Kennis, vaardigheid, inzicht, training, stabiliteit zijn nodig voor het toepassen van een goede judo-techniek. Dat een ieder zich dat kan aanleren door serieus te oefenen, behoeft natuurlijk geen betoog. 
Jigoro Kano heeft een systeem ontwikkeld met als voornaamste doel de geestelijke en lichamelijke vorming. Daarnaast stelt het de beoefenaars in staat onderlinge wedstrijden aan te gaan om hun eigen vorming met die van anderen te meten.

Zoeken

image001

Youtube

This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic